100 Oivallusta mediareppuun!

Oivalluksia! -hankkeissa on pohdittu, kokeiltu ja kehitetty arjen mediakasvatusta ja digivälineitä hyödyntäviä pedagogisia käytäntöjä ja erilaisia oppimisen ympäristöjä 2,5 vuoden ajan. Lähes 550 erilaisessa tapaamisessa ja kohtaamisessa – koulutuksissa, työpajoissa, ohjauskäynneillä, kehittämispäivissä – on nähty, kuultu ja jaettu lukuisia hienoja esimerkkejä arjen oivalluksista ja kokeiluista lapsiryhmissä ja työyhteisöissä.

Lataa materiaali pdf-muodossa klikkaamalla kuvaa.

100 Oivallusta mediareppuun! -materiaali kokoaa yhteen pienen osan Helsingin varhaiskasvatuksessa yhdessä oivallettua ja kokeiltua. Materiaali sisältää sata pienempää ja suurempaa Oivallusta arjen oppimisesta ja osallisuudesta uutta VASUa toteuttaen.

Materiaali on jaoteltu uuden VASUn oppimisen alueiden mukaisesti. Toivomme sen innostavan jokaista pienten lasten kanssa toimivaa kasvattajaa ja opettajaa sekä antavan uusia ideoita, näkökulmia ja työkaluja mediakasvatuksen ja digivälineiden käytön nivomiseen luontevaksi osaksi oman lapsiryhmän toimintaa.

Pienet lapset oppivat toiminnallisesti: tutkien, liikkuen,  leikkien ja itseä ilmaisten – myös digitaalisessa mediakulttuurissa!

Mainokset